Ugle, visdoms drøm

Innsikt fra en drøm

Som et eksempel beskriver jeg nå en situasjon /et døgn med brikker som falt på plass i min selvoppdagelsereise. Jeg drømte en natt at jeg fikk besøk av  noen «nye» fugler, jeg så de tydelig og la spesielt merke til en ugle. Jeg ville så gjerne ha svar og  jeg lette etter bekreftelse, ville så gjerne ta bilde av fuglene i drømme – selv om jeg jo vet jeg drømmer. Det var jo morsomt å se hvor irritert jeg var for at jeg ikke kunne ta et screenshot av  uglen jeg så  i drømmen. Hvem og hva var det som egentlig kom på besøk i denne drømmen?

Jeg våknet opp og hadde fremdeles ingen svar.  Jeg lette og undret meg, og ble rimelig irritert på meg selv. Jeg satte meg ned og prøvde å «tvangsmeditere». Jeg skulle ha den fordømte ugla tilbake med sitt budskap. Jeg sovnet omsider igjen og våknet langt ut på dagen, det var uvant med en slikt trykkende hodeverk.  Sovnet atter en gang og våknet ut på dagen og var svært forundret, hodet var nå bra, men fremdeles ingen klare svar.

Jeg kledde på meg, satte på musikk på øra, og det bar rett til skogs for å finne flere svar. Det er som jeg prøvde å få ugla til å komme i det fysiske, men jeg så iallefall kråka, spurte om den kunne gi meg svar?  Timer i skogen på jakt etter tegn, fremdeles noe «tåkelagt» i hodet og jeg skjønte at jeg trengte å hvile. Fant mitt store mektige tre, satte meg ved roten og kalte på dets visdom…….

Der kom roen, jeg ble sittende stille og ga opp all tenkingen og viljen etter å skulle forstå.  Når jeg så ga opp å kalle på symbolikken og videre forståelse, ja da hørte jeg plutselig, helt stille i det indre: klokskap, undringsglede …….og vips, så spredde livskraften seg igjen i hele mitt legeme.  Energien ble løftet og jeg hørte en kjent indre sjelestemme si:

Symboler kan stimulere
til lekende klokskap, 
Ved å dyrke undringsgleden,
kan en hente frem sin indre visdom!

Atter en gang forundret over at jeg forventet svar fra «utsiden». Hvor lett jeg ønsket ytre symboler og bekreftelser på det jeg prøvde å forstå. Gikk glad og smilende hjemover, var utrolig fornøyd over å kunne høre mitt eget budskapet så tydelig i det indre.  Mens jeg nærmet meg mitt hjem, bekreftet  jeg høyt for meg selv:

Sjelen deler ut sin glede og omsorg,
lever i vår felles væren.

Egoet vil ha bekreftelse og sees,
fordi sjelen er en så stor del av det hele.

Egoet kjemper for å være størst i vårt liv,
mens det erkjenner sin overgivelse.

********

…….og gleden var stor da jeg senere på året fikk se denne Ugla sitte på jordet da jeg kom kjørende en regntung kveld. Jeg stoppet og sa den måtte vente, jeg måtte bare hjem og hente kamera!! Og lydig som den var, der satt den mens jeg kavet med å få bilen og kamera til å ta bilder i kveldens mørke. kamera låste seg i noen rosa farger, men omsider sa jeg tusen takk !! og dermed fløy den ……. 🙂